Reggae Event

Har du en förkärlek till de rytmiska tonerna med rötterna ifrån Jamaica? Reggaemusiken fortsätter att ta världen med storm och det är enklare än någonsin att få möjligheten att se och uppleva riktigt bra reggae event, var i världen du än befinner dig. Reggae event är självklart lite mer förekommande på vissa platser. Om du är en riktig stor anhängare av reggaescenen kan du bland annat bege dig till London och ta del av massor av events som ständigt utspelar sig runtom i staden. Här kan du höra band som redan är kända eller upptäcka band som fortfarande försöker hitta en storpublik.

Även Sverige bjuder på ett stort utbud när det kommer till reggae event. Till Stockholm kommer bland annat internationella stjärnor som Elliphant och Corey Harris och det tar inte lång tid innan du kan skriva in några konserter i din kalender. Du kan köpa biljetter online eller bege dig till biljettluckan samma dag som evenemangen är. Kom ihåg att vara där i god tid om artisterna är populära, då tar biljetterna snabbt slut. Även om Sverige ofta får besök av kvalitativa artister så finns det en hel del svenska toppnamn på listan över konserter som är värda att titta närmare på.

Reggae event i hela Sverige

Björn Axel Tage Nilson, eller mer känd som Kapten Röd, är ett välkänd namn inom reggae och dancehall-kretsar. Han uppträder ständigt kring Sverige och dyker upp som en publikfriare på diverse reggae event. Om du är intresserad av Sveriges svar på de jamaicanska tonerna kan du också kolla in Governor Andy, General Knas och Calle P. De två sistnämnda har Kapten Röd varit med och producerat musik till. Föredrar du kvinnliga röster är Syster Sol en av de starkast lysande stjärnorna på den svenska reggae-himlen. Hon turnerar också kring hela landet och har etablerat sig som en av de mest intressanta soloartisterna att kolla in.

Reggae event i Sverige och internationellt